Breedtesportprijs

De Breedtesportprijs Groningen wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots, die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de breedtesport in de provincie. Vanuit iedere gemeente dingt één kandidaat mee naar de Breedtesportprijs. Bekijk hier de volledige criteria.

Inwoners konden t/m 12 november jl. kandidaten voor hun gemeente aandragen. De winnaar van 2023 is bekendgemaakt tijdens Sportgala Groningen op 11 december jl. in Martiniplaza.

Draag hier de favoriet uit jouw gemeente aan!

Het is niet mogelijk om hier kandidaten aan te dragen voor de gemeente Westerkwartier. Deze gemeente houdt haar eigen voorverkiezing, waaruit de kandidaat voor de Breedtesportprijs wordt voorgedragen.

Per gemeente één nominatie

Nominaties gemeenten

Stichting MTB Eemsdelta

Stichting MTB Eemsdelta heeft een mountainbikeroute en wandelroute gemaakt in de gemeente. De MTB route voorziet in de vraag van lokale mountainbikers en omstreken om een route hier in de omgeving te hebben. Daarnaast stimuleren beide routes jong en oud om te bewegen in de openbare ruimte.

G-tennis Cream Crackers

Cream Crackers voelt de maatschappelijke verantwoording om tennis aan te bieden voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychosociale problemen. Door het maken van buddy’s worden de leden van de club verbonden aan sporters met een verstandelijke beperking. Ook zoekt de club vanuit het G-tennis verbinding met andere maatschappelijke organisaties.
Lees verder

Syb Jongsma

Syb Jongsma uit Uithuizen is al vanaf 2014 betrokken bij de oprichting van het G-voetbalteam Het Hogeland. De bescheiden maar bevlogen trainer is begaan met zijn spelers en speelsters, maar ook andersom lopen ze met hem weg. Het team staat open voor iedereen met een beperking, waarbij plezier en het samen kunnen sporten voorop staan.
Lees verder

HS'88

HS ’88 is een voetbalvereniging die zich maatschappelijk breed opstelt. Naast het reguliere voetbal bieden zij Uniek Sporten aan en Walking Footbal (Old Stars). De club wordt ook door de andere voetbalverenigingen gezien als zijnde DE aanbieder voor de breedtesport op gebied van voetbal.
Lees verder

MFC De Hardenberg

Stichting MFC De Hardenberg heeft zich de afgelopen jaren als burgerinitiatief met hart en ziel ingezet voor de leefbaarheid en het in stand houden van een sportvoorziening voor Finsterwolde en omstreken. Die inzet heeft het voor inwoners uit dat gebied en ver daarbuiten mogelijk gemaakt om dichtbij te kunnen blijven sporten, bewegen en elkaar te ontmoeten.
Lees verder

Paul Inklaar

Paul Inklaar is al decennialang lid van Volop ’69 en heeft altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Paul is een betrouwbare en stille kracht van de Pekelder volleybalvereniging. Naast scheidsrechter was hij ook actief als competitieleider in het districtsbestuur van de Nevobo. Sinds 2013 is Paul penningmeester van Volop ’69.
Lees verder

Ferry Roek

Ferry Roek is een bevlogen inwoner die altijd positief bijdraagt aan het sportklimaat. Op dit moment met rolstoelhandbal, maar daarnaast is hij kwartiermaker in een coalitie waardoor een beachsportclub is ontstaan. Hij was één van de grondleggers van het beachpark Stadskanaal en haalde o.a. het NK beachhandbal naar Stadskanaal.
Lees verder

Zechstein zwemtoernooi

ZPC Bubble organiseert al 45 jaar het Zechstein zwemtoernooi voor jong en oud uit Duitsland en Nederland, een begrip in de zwemwereld waar zwemmers elk jaar naar uitkijken. Afgelopen jaar deden er maar liefst 550 zwemmers mee. Zowel een sportief als gezellig evenement, met o.a. het logeren van alle deelnemers in de Sorghvliethal in Veendam en het daarbij behorende feest.
Lees verder

FCC de Spartanen

Bij FCC de Spartanen krijgen alle kinderen (jeugd) gelijke kansen en staat plezier voorop. Iedereen is welkom bij deze warme en gezellige vereniging waar men altijd klaar staat voor elkaar. Alle leden krijgen de kans om zich te ontwikkelen op eigen niveau. Door het laag houden van contributiekosten is het ook voor lagere inkomens mogelijk om deze sport te beoefenen bij de club.
Lees verder

MudGrunn

Iedereen kan meedoen aan de MudGrunn in Ter Apel, jong en oud, sportief en minder sportief. Laagdrempelig, niet prestatiegericht en plezier staat voorop! Het evenement levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp. Er wordt samengewerkt met lokale verenigingen, ondernemers en scholen. Met 130 vrijwilligers staat de organisatie als een huis. MudGrunn: meer dan alleen een beweegactiviteit!
Lees verder

Breedtesportprijs Groningen

wordt mede mogelijk gemaakt door de steun en inzet van alle Groninger gemeenten: