Over Sportgala

‘Waar een klein land groot in kan zijn’: Nederland mag zich met recht een topsportland noemen. En dat is zeker ook te danken aan onze Groninger sporters. Ieder jaar worden er door Groningers geweldige prestaties geleverd. Dichtbij huis of aan de andere kant van de wereld. Met een bal of op de weg. Door een ploeg of individu. Door een talent of gevestigde naam. Onze Groninger topsporters laten van zich horen. En wij vinden het belangrijk om hen te eren in al hun diversiteit van prestaties. Daarom organiseren wij ieder jaar Sportgala Groningen. Een feestelijk evenement van én voor de Groninger. Voorafgaand aan het gala worden in diverse categorieën sporters uit – of met hun roots in – Stad en Ommeland genomineerd, om tijdens het gala de winnaars bekend te maken en hen nog eens in de spotlight te zetten. 

Sportgala Groningen 2024 vindt plaats op maandag 9 december in MartiniPlaza. Het thema dit jaar is ‘Vitaal, van jong tot (g)oud’. 

 

Sportsymposium

Voorafgaand aan Sportgala Groningen wordt in Martiniplaza door Sport Science & Innovation Groningen een sportsymposium georganiseerd. Ook dit symposium heeft als thema ‘Vitaal, van jong tot (g)oud’. Hoogleraar psychologie Nico W. Van Yperen neemt de bezoeker mee in dit onderwerp. Het symposium start om 15.30 uur en de toegang is gratis. Mogelijkheid tot aanmelden volgt.