Genonimeerden Sportgala Groningen 2023 bekend

Het is ieder jaar één van de vijf categorieën bij Sportgala Groningen: de Breedtesportprijs. De komende editie kent deze prijs een nieuwe opzet. Vanuit iedere Groningse gemeente is uiteindelijk één nominatie aangedragen om mee te dingen naar de Breedtesportprijs 2023. De tien genomineerden zijn nu bekend. Op maandag 11 december a.s. wordt tijdens het Sportgala in Martiniplaza bekend gemaakt wie de winnaar is. 
De Breedtesportprijs Groningen wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots die zich de afgelopen jaren op een bijzondere of positieve manier heeft ingezet voor de breedtesport in de provincie Groningen. Het gaat dan om activiteiten waardoor de maatschappelijke waarde van sport wordt vergroot. Dit zijn de inzendingen namens de tien Groninger gemeenten:

– Stichting MTB Eemsdelta 
– G-tennis Cream Crackers
– Syb Jongsma 
– HS’88 
– MFC De Hardenberg 
– Paul Inklaar
– Ferry Roek
– Zechstein zwemtoernooi 
– FCC de Spartanen 
– MudGrunn 

Gemeente Eemsdelta Gemeente Groningen Gemeente Het Hogeland Gemeente Midden-Groningen Gemeente Oldambt Gemeente Pekela Gemeente Stadskanaal Gemeente Veendam Gemeente Westerkwartier Gemeente Westerwolde
Hun verhaal lees je op www.sportgalagroningen.nl/breedtesportprijs. Een deskundige jury bepaalt wie de winnaar wordt van de Breedtesportprijs 2023.

Over Sportgala Groningen

Sportgala Groningen is een feestelijk evenement van én voor de Groninger. Voorafgaand aan het gala worden in vijf categorieën sporters uit – of met hun roots in – Stad en Ommeland genomineerd, om tijdens het gala de winnaars bekend te maken en hen nog eens in de spotlight te zetten. Naast de Breedtesportprijs zijn dat de categorieën: Sporter, Sportploeg, Sporttalent en Aangepaste Sport. Sportgala Groningen 2023 vindt op maandag 11 december plaats in Martiniplaza. De presentatie is ook dit jaar in handen van Dione de Graaff. Meer informatie vind je op www.sportgalagroningen.nl.

Sportgala Groningen 2023 is een gezamenlijk initiatief van de volgende partners: Provincie Groningen, Gemeente Groningen, Noorderpoort, Huis voor de Sport Groningen, Martiniplaza, Sport Science & Innovation Groningen en mediapartner Dagblad van het Noorden.