Genonimeerden Sportgala Groningen 2023 bekend

Stem op Sporter, Sportploeg, Aangepaste Sport en bestel je gratis toegangsbewijs

De Sportprijscommissie heeft de genomineerden vastgesteld voor het Sportgala Groningen 2023. Tot en met 3 december kan gestemd worden op de genomineerden voor Sporter, Sportploeg en Aangepaste sport. Sportgala Groningen 2023, met als thema “Motivatie”, vindt plaats op maandag 11 december in Martiniplaza in Groningen en is gratis te bezoeken. Tijdens het Sportgala, gepresenteerd door Dione de Graaff, staat het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) van de provincie Groningen centraal.

De genomineerden op een rij:

Sporter
– Melvin Twellaar, roeien
– Britt Weerman, atletiek
– Marloes Oldenburg, roeien

Sportploeg
– Samen Lycurgus, volleybal
– Groningen Atletiek (dames)
– Gyas/Hunze roeiteam (heren)

Sportploeg
– Samen Lycurgus, volleybal
– Groningen Atletiek (dames)
– Gyas/Hunze roeiteam (heren)

Sporttalent
– Lars van Oostrum, judo
– Sofie Dokter, atletiek
– Machteld van Foreest, schaken

Sportprijzen in 5 categorieën

Van 14 november tot en met 3 december kan er gestemd worden op de categorieën Sporter, Sportploeg en Aangepaste Sport via de digitale stembus op de website www.sportgalagroningen.nl. Deze stemmen wegen mee in het bepalen van de winnaars. In de categorie Sporttalent wordt de winnaar gekozen door de Sportprijscommissie; dit betreft geen publieke verkiezing.

Breedtesportprijs

Tenslotte is er de Breedtesportprijs die kan worden gewonnen door een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots, die zich de afgelopen jaren op een bijzondere en positieve wijze heeft ingezet voor de breedtesport in de provincie Groningen. Hiervoor konden inwoners tot en met 12 november kandidaten aandragen via www.sportgalagroningen.nl/breedtesportprijs. Vanuit elke Groninger gemeente dingt één kandidaat mee naar deze prijs. Tijdens Sportgala Groningen worden de genomineerden gepresenteerd, gevolgd door het bekendmaken van de winnaar die vooraf is gekozen door een deskundige jury.

Gratis toegangsbewijs

Belangstellenden die het Sportgala op 11 december bij willen wonen, kunnen een gratis toegangsbewijs bestellen via www.martiniplaza.nl/agenda/sportgala-groningen-2023 Voorafgaand aan het Sportgala Groningen vindt in Martiniplaza een Sportsymposium plaats dat ook in het teken staat van “Motivatie”. Ook voor dit symposium is de toegang gratis. Meer informatie plus aanmeldmogelijkheid is te vinden op www.ssig.nl/symposium-sportgala-2023/ Sportgala Groningen is ook te volgen via Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.