Vernieuwde opzet Breedtesportprijs bij Sportgala Groningen 2023

Nominaties uit alle Groninger gemeenten

Het is ieder jaar één van de vijf categorieën bij Sportgala Groningen: de Breedtesportprijs. De komende editie krijgt deze prijs een nieuwe opzet. De tien Groningse gemeenten gaan hierbij namelijk een actieve rol vervullen. Zij zorgen zelf voor het aandragen van één nominatie uit de eigen gemeente. Na beoordeling van de jury wordt de uiteindelijke winnaar van de Breedtesportprijs 2023 op 11 december tijdens het Sportgala in Martiniplaza bekendgemaakt. De Breedtesportprijs Groningen wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots die zich de afgelopen jaren op een bijzondere of positieve manier heeft ingezet voor de breedtesport in de provincie Groningen. Het gaat dan om activiteiten waardoor de maatschappelijke waarde van sport wordt vergroot. Door de nieuwe opzet van de Breedtesportprijs zijn straks alle tien de gemeentes goed vertegenwoordigd bij het Sportgala.

Bij sommige gemeentes zijn er voorverkiezingen, andere gemeentes roepen hun inwoners actief op om een persoon of initiatief voor te dragen. Dat laatste kunnen inwoners tot en met 12 november doen via www.sportgalagroningen.nl/breedtesportprijs. Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk de winnaar.    Over Sportgala Groningen

Sportgala Groningen is een feestelijk evenement van én voor de Groninger. Voorafgaand aan het gala worden in vijf categorieën sporters uit – of met hun roots in – Stad en Ommeland genomineerd, om tijdens het gala de winnaars bekend te maken en hen nog eens in de spotlight te zetten. Naast de Breedtesportprijs zijn dat de categorieën: Sporter, Sportploeg, Sporttalent en Aangepaste Sport. Sportgala Groningen 2023 vindt op maandag 11 december plaats in Martiniplaza, meer informatie vind je op www.sportgalagroningen.nl.

Sportgala Groningen 2023 is een gezamenlijk initiatief van de volgende partners: Provincie Groningen, Gemeente Groningen, Noorderpoort, Huis voor de Sport Groningen, Martiniplaza, Sport Science & Innovation Groningen en mediapartner Dagblad van het Noorden.